Pieczarki faszerowane ryżem z warzywami i sałatką coleslaw z sosem mango

Krok 1

Kapelusze pieczarek dokładnie płuczemy i osuszamy, a następnie chwilę podsmażamy na patelni od strony wierzchniej.

Krok 2

Szynkę i awokado kroimy drobno.

Krok 3

Ryż gotujemy, a następnie mieszamy z passatą pomidorową, posiekanym czosnkiem, szynką i awokado oraz doprawiamy do smaku.

Krok 4

W kapeluszach na blaszkach układamy trochę sera pleśniowego, a następnie ryż z dodatkami, tworząc coś na kształt kopuły.

Krok 5

Pieczarki układamy na posmarowanej masłem blaszce i zapiekamy w piekarniku ok. 15-20 minut.

Krok 6

Kiedy pieczarki się pieką można przygotować sałatkę.

Krok 7

Mango ścinamy wzdłuż pestki, obieramy, kroimy w kostkę.

Krok 8

Kapustę i marchewkę kroimy w paseczki, a cebulę w kostkę.

Krok 9

Do pojemnika blendera wkładamy mango, dodajemy jogurt i majonez oraz miksujemy na gładki sos, który następnie doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 10

Warzywa polewamy sosem i dokładnie mieszamy.

Krok 11

Upieczone pieczarki delikatnie skropić oliwą i podawać z coleslawem.

 

składniki

pieczarki portobello 4 szt.

ryżu (1 woreczek) 100 g

awokado 1 szt.

plastry dojrzewającej szynki 3-4

passata pomidorowa 0,5 szklanki

ząbek czosnku 1 szt.

ser pleśniowy

kawałek czerwonej kapusty

marchewka 1 szt.

szalotka 1 szt.

jogurt naturalny 2 łyżki

majonez 1 łyżka

mango 1 szt.

sok z cytryny

sól

pieprz

Rajskie przepisy

Rajski Ogród to owoce i warzywa świata, które powstają w harmonijnej współpracy człowieka z naturą. Rajski Ogród to dary ziemi uprawiane, przechowywane i dostarczane z ogromną dbałością o ich świeżość i jakość.

Odkryj więcej przepisów