Pieczarki faszerowane ryżem z warzywami i sałatką coleslaw z sosem mango
Krok 1
Kapelusze pieczarek dokładnie płuczemy i osuszamy, a następnie chwilę podsmażamy na patelni od strony wierzchniej.
Krok 2
Szynkę i awokado kroimy drobno.
Krok 3
Ryż gotujemy, a następnie mieszamy z passatą pomidorową, posiekanym czosnkiem, szynką i awokado oraz doprawiamy do smaku.
Krok 4
W kapeluszach na blaszkach układamy trochę sera pleśniowego, a następnie ryż z dodatkami, tworząc coś na kształt kopuły.
Krok 5
Pieczarki układamy na posmarowanej masłem blaszce i zapiekamy w piekarniku ok. 15-20 minut.
Krok 6
Kiedy pieczarki się pieką można przygotować sałatkę.
Krok 7
Mango ścinamy wzdłuż pestki, obieramy, kroimy w kostkę.
Krok 8
Kapustę i marchewkę kroimy w paseczki, a cebulę w kostkę.
Krok 9
Do pojemnika blendera wkładamy mango, dodajemy jogurt i majonez oraz miksujemy na gładki sos, który następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 10
Warzywa polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
Krok 11
Upieczone pieczarki delikatnie skropić oliwą i podawać z coleslawem.
składniki
pieczarki portobello 4 szt.
ryżu (1 woreczek) 100 g
awokado 1 szt.
plastry dojrzewającej szynki 3-4
passata pomidorowa 0,5 szklanki
ząbek czosnku 1 szt.
ser pleśniowy
kawałek czerwonej kapusty
marchewka 1 szt.
szalotka 1 szt.
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
mango 1 szt.
sok z cytryny
sól
pieprz
Rajskie przepisy
Rajski Ogród to owoce i warzywa świata, które powstają w harmonijnej współpracy człowieka z naturą. Rajski Ogród to dary ziemi uprawiane, przechowywane i dostarczane z ogromną dbałością o ich świeżość i jakość.
Zielone smoothie z awokado
Zobacz więcej
Rustykalna tarta z mango, rabarbarem i miętą
Zobacz więcej
Korzenne ciasto marchewkowe
Zobacz więcej
Odkryj więcej przepisów