Zielone smoothie z awokado

Krok 1

Awokado myjemy, kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, miąższ wyjmujemy delikatnie łyżką i umieszczamy w pojemniku blendera.

Krok 2

Do pojemnika dodajemy umyte liście szpinaku, obrany i pokrojony w kostkę ogórek, gałązki świeżej mięty, kilka listków bazylii, sok wyciśnięty z pomarańczy, kostki lodu.

Krok 3

Możemy dodać 2 łyżki miodu, jeśli chcemy aby koktajl miał więcej słodyczy.

Krok 4

Dokładnie miksujemy całość przez ok. minutę na wysokich obrotach aż do uzyskania jednolitego, kremowego smoothie.

Krok 5

Smoothie przelewamy do szklanek i dekorujemy bazylią lub listkami mięty i plasterkiem ogórka.

 

składniki

awokado 2szt.

½ szklanki świeżej mięty

gałązka bazylii

świeży szpinak 200 g

świeży ogórek 1szt.

sok z 5 szt. pomarańczy

kostki lodu 10 szt.

dla smakoszy słodkości 2 łyżki miodu

Rajskie przepisy

Rajski Ogród to owoce i warzywa świata, które powstają w harmonijnej współpracy człowieka z naturą. Rajski Ogród to dary ziemi uprawiane, przechowywane i dostarczane z ogromną dbałością o ich świeżość i jakość.

Odkryj więcej przepisów