Zielone smoothie z awokado
Krok 1
Awokado myjemy, kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, miąższ wyjmujemy delikatnie łyżką i umieszczamy w pojemniku blendera.
Krok 2
Do pojemnika dodajemy umyte liście szpinaku, obrany i pokrojony w kostkę ogórek, gałązki świeżej mięty, kilka listków bazylii, sok wyciśnięty z pomarańczy, kostki lodu.
Krok 3
Możemy dodać 2 łyżki miodu, jeśli chcemy aby koktajl miał więcej słodyczy.
Krok 4
Dokładnie miksujemy całość przez ok. minutę na wysokich obrotach aż do uzyskania jednolitego, kremowego smoothie.
Krok 5
Smoothie przelewamy do szklanek i dekorujemy bazylią lub listkami mięty i plasterkiem ogórka.
składniki
awokado 2szt.
½ szklanki świeżej mięty
gałązka bazylii
świeży szpinak 200 g
świeży ogórek 1szt.
sok z 5 szt. pomarańczy
kostki lodu 10 szt.
dla smakoszy słodkości 2 łyżki miodu
Rajskie przepisy
Rajski Ogród to owoce i warzywa świata, które powstają w harmonijnej współpracy człowieka z naturą. Rajski Ogród to dary ziemi uprawiane, przechowywane i dostarczane z ogromną dbałością o ich świeżość i jakość.
Rustykalna tarta z mango, rabarbarem i miętą
Zobacz więcej
Korzenne ciasto marchewkowe
Zobacz więcej
Wiosenna zupa warzywna
Zobacz więcej
Odkryj więcej przepisów