Rustykalna tarta z mango, rabarbarem i miętą
Krok 1
Mąkę przesiewamy z cukrem i solą, dodajemy masło i siekamy drobno, a następnie zagniatamy na gładkie, jednolite ciasto.
Krok 2
Ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek.
Krok 3
Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę.
Krok 4
Z mango odcinamy brzegi miąższu wzdłuż pestki, nacinamy w szachownicę i ścinamy ze skórki.
Krok 5
Mieszamy razem w misce z posiekanymi drobno listami mięty, cukrem i wanilią.
Krok 6
Na rozwałkowane ciasto nakładamy farsz i zawijamy brzegi do góry.
Krok 7
Pieczemy w piekarniku przez ok. 15-20 minut w 170 stopniach.
składniki
mąka 200 g
masło 100 g
mleka 10 ml
cukier puder 2 łyżki
szczypta soli
kilka łodyg rabarbaru
mango 1 szt.
brązowy cukier 2 łyżki
tarta wanilia 0,5 łyżeczki
kilka gałązek mięty
Rajskie przepisy
Rajski Ogród to owoce i warzywa świata, które powstają w harmonijnej współpracy człowieka z naturą. Rajski Ogród to dary ziemi uprawiane, przechowywane i dostarczane z ogromną dbałością o ich świeżość i jakość.
Zielone smoothie z awokado
Zobacz więcej
Korzenne ciasto marchewkowe
Zobacz więcej
Wiosenna zupa warzywna
Zobacz więcej
Odkryj więcej przepisów