Rustykalna tarta z mango, rabarbarem i miętą

Krok 1

Mąkę przesiewamy z cukrem i solą, dodajemy masło i siekamy drobno, a następnie zagniatamy na gładkie, jednolite ciasto.

Krok 2

 Ciasto rozwałkowujemy na okrągły placek.

Krok 3

Rabarbar myjemy i kroimy w kostkę.

Krok 4

Z mango odcinamy brzegi miąższu wzdłuż pestki, nacinamy w szachownicę i ścinamy ze skórki.

Krok 5

Mieszamy razem w misce z posiekanymi drobno listami mięty, cukrem i wanilią.

Krok 6

Na rozwałkowane ciasto nakładamy farsz i zawijamy brzegi do góry.

Krok 7

Pieczemy w piekarniku przez ok. 15-20 minut w 170 stopniach.

składniki

mąka 200 g

masło 100 g

mleka 10 ml

cukier puder 2 łyżki

szczypta soli

kilka łodyg rabarbaru

mango 1 szt.

brązowy cukier 2 łyżki

tarta wanilia 0,5 łyżeczki

kilka gałązek mięty

Rajskie przepisy

Rajski Ogród to owoce i warzywa świata, które powstają w harmonijnej współpracy człowieka z naturą. Rajski Ogród to dary ziemi uprawiane, przechowywane i dostarczane z ogromną dbałością o ich świeżość i jakość.

Odkryj więcej przepisów